Două premii literare pentru gălăţeni

Două premii literare pentru gălăţeni
În imagine, Denisa Lepădatu, alături de mentorul ei, scriitorul Petre Rău
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Două gălăţence, Denisa Lepădatu şi Mihaela Roxana Boboc, au fost recent premiate la Concursul Naţional de Creaţie Literară "Vasile Voiculescu". Denisa Lepădatu a fost cea mai tânără câştigătoare a concursului (având doar 15 ani abia împliniţi), la secţiunea Elevi de liceu. Premiul a constat dintr-o frumoasă diplomă, un volum de enciclopedie istorică a Buzăului şi 500 lei. Denisa Lepădatu are deja un palmares impresionant şi câteva volume publicate. Printre câştigători s-a numărat şi poeta gălăţeană Mihaela Roxana Boboc, care a obţinut un premiu special.

Concursul, devenit tradiţional, a ajuns anul acesta la cea de-a XXVIII-a ediţie şi s-a desfăşurat cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, al Consiliului Judeţean şi al Primăriei municipiului Buzău.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat vineri, 13 octombrie, când este ziua de naştere a poetului, dramaturgului şi prozatorului buzoian Vasile Voiculescu. "Premiile au fost acordate într-un cadru natural, în curtea casei memoriale a poetului comemorat, lângă statuia impozantă a acestui om care şi-a sacrificat o parte din viaţă în temniţele comuniste. Evenimentele s-au petrecut în prezenţa a numeroşi scriitori şi iubitori de literatură din toată ţara", ne-a spus scriitorul Petre Rău, prezent şi el la festivitate.

Citit 1461 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Octombrie 2017 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.