Moaştele Sfinţilor Mucenici de la Niculiţel

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ieri, în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, în sfintele noastre biserici au fost pomeniţi Sfântul Mare Mucenic Eustatie şi soţia sa, Teopista, cu cei doi fii - Agapie şi Teopist.

Acest prieten al lui Hristos - numit Plachida şi botezându-se cu numele creştin de Eustatie - slujeşte lui Dumnezeu încă din primul veac creştin, el  fiind „viteaz comandant în Armata Romană în vremea împăratului Traian (98-117). Dumnezeu i Se revelează lui Plachida şi îl încunoştiinţează de existenţa şi chemarea Sa  printr-un cerb care purta între coarne o Sfântă Cruce... Aşa este reprezentat în iconografia bisericii.

Viaţa Sfântului Eustatie este asemănătoare cu cea a Sărmanului Iov şi ca să o înţelegeţi  că toate sunt plănuite şi îngăduite de Acolo, de Sus, citiţi Proloagele. Veţi afla ce cruce duce acest Sfânt nevoitor pe pământ încă din perioada persecuţiilor lui Traian şi rugător în ceruri de la începutul veacului al II-lea.

În contextul sărbătorii, îndemnându-ne să luăm drept modele Sfinţii, Arhiereul locului a anunţat că vineri, 25 septembrie, în jurul orei 13.00, întreaga Cetate a „Sfântului Apostol Andrei”  va primi oaspeţi de seamă. Vor păşi pe străzile Galaţilor  Sfinţii Mucenici de la Niculiţel - Zotic,  Atal, Camasie şi Filip. Este Darul Sfânt oferit de Prea Sfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, şi este un răspuns la solicitatea Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos.

Evenimentul de vineri premerge sărbătoarea de duminică, de ridicare în rang a Episcopiei Dunării de Jos la rangul de Arhiepiscopie, când la Galaţi va sluji Prea Fericitul Patriarh Daniel.

Cum dincolo de zidirea materială, Biserica suntem toţi, vă îndemnăm să nu risipiţi timpul ce vine cu fapte mărunte. Veniţi la întâlnirea cu Sfinţii noştri şi Dumnezeu vă va răsplăti.

Citit 516 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.