An agricol agitat, dar cu rezultate

An agricol agitat, dar cu rezultate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sectorul agricol din România a avut în 2017 una dintre cele mai bune evoluţii din ultimii ani, dacă ţinem cont de datele statistice, care indică o recoltă de cereale de aproape 27 de milioane de tone, adică 1,4 tone pentru fiecare român, fiind de departe şi sectorul cu cea mai bună absorbţie de fonduri europene, cu cele 3,3 miliarde de euro intrate în economie.

Autorităţile recunosc că recordurile obţinute în sectorul vegetal - nouă la număr - se datorează în primul rând fermierilor şi condiţiilor climatice favorabile din zonele agricole. Nu trebuie neglijate nici subvenţiile - acordate la timp pentru efectuarea lucrărilor agricole.

Pe de altă parte, recorduri s-au înregistrat în 2017 şi în cazul preţurilor la ouă, unt şi carne, nejustificate economic în majoritatea situaţiilor, acestea declanşând reacţii în lanţ din partea autorităţilor, pentru depistarea cauzelor, dar şi dispute şi replici între şefii unor instituţii ale statului. Inclusiv crescătorii de animale au solicitat intervenţia autorităţilor, în contextul în care produsele obţinute în România se vindeau mai ieftin în noiembrie decât în urmă cu câteva săptămâni, însă ajungeau la consumator cu preţuri foarte mari.

Citit 1368 ori Ultima modificare Marți, 02 Ianuarie 2018 19:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.