"Falcon Heavy", cea mai puternică rachetă din lume

"Falcon Heavy", cea mai puternică rachetă din lume
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cea mai puternică rachetă din lume, "Falcon Heavy", produsă de SpaceX, s-a înălţat marţi în spaţiu de pe aceeaşi rampă de lansare din Florida de unde au început misiunile spre Lună, evenimentul reprezentând un pas important pentru compania privată de rachete deţinută de antreprenorul miliardar Elon Musk, relatează Reuters.

Racheta, fără echipaj uman, dar având la bord o maşină electrică Tesla Roadster de pe linia de asamblare a companiei de autovehicule electrice a lui Musk, s-a înălţat de pe platforma de lansare într-un nor de aburi şi gaze rezultate în urma arderii combustibilului, la ora locală 15,45 (20,45 GMT).

La trei minute de la lansare, propulsoarele "Falcon Heavy" s-au separat de racheta principală în cadrul unuia dintre momentele cruciale ale misiunii. Propulsoarele reutilizabile dezvoltate de compania privată pentru ca zborurile spaţiale să fie mai accesibile s-au întors pe Pământ, aterizând simultan pe rampele de la baza aeriană Cape Canaveral, la circa opt minute după lansare. Treapta propulsoare centrală, despre care SpaceX a preconizat că are puţine şanse să fie salvată, a ajuns în Oceanul Atlantic.

Lansarea încununată de succes a reprezentat un pas important pentru compania privată Space Exploration Technologies, care ar putea obţine un nou avantaj în competiţia cu puţinii rivali care concurează pentru contracte rentabile cu NASA, companii producătoare de sateliţi şi armata Statelor Unite.

Citit 1842 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 15:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.