Regimul sirian îi bombardează fără încetare pe separatişti

Regimul sirian îi bombardează fără încetare pe separatişti
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Avioane ale regimului sirian au lansat miercuri, a patra zi consecutiv, bombe şi butoaie cu explozivi asupra fiefului rebel Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, în pofida protestelor internaţionale vizând oprirea băii de sânge, relatează AFP. De la începutul campaniei aeriene contra acestei enclave, în care sunt asediate aproximativ 400.000 de persoane, peste 270 de civili - inclusiv 67 de copii - au fost ucişi, iar alte sute, răniţi, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Mai multe spitale au fost scoase din serviciu, iar distrugerile sunt enorme în această regiune, asfixiată din 2013 de un asediu al regimului lui Bashar al-Assad şi pradă a unei crize umanitare acute, cu cazuri de malnutriţie şi foamete.

După o noapte (marţi spre miercuri - n.r.) în care aproximativ 100 de obuze au fost trase asupra regiunii, noi atacuri au omorât, în cursul zilei de ieri, zece civili - între care trei copii - şi au rănit alţi 200 de oameni, a precizat SOHR, care se sprijină pe o vastă reţea de surse în această ţară devastată de război.

Citit 1546 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 19:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.