Diplomat francez, traficant de arme

Diplomat francez, traficant de arme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Israelul a anunţat luni, 19 martie 2018, că autorităţile au arestat un angajat al consulatului francez la Ierusalim, acesta fiind suspectat că ar fi folosit un vehicul al misiunii diplomatice pentru a transporta arme palestinienilor aflaţi în Cisiordania, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Romain Franck, reţinut încă din data de 15 februarie, este acuzat că ar fi transportat 70 de pistoale şi două puşti de asalt din Fâşia Gaza, a anunţat agenţia de securitate Shin Bet.

"Franck a acţionat în scopuri financiare, din propria iniţiativă şi fără a-şi informa superiorii", a arătat un comunicat al agenţiei Shin Bet, adăugând că nu consideră că acesta ar fi avut motive ideologice, precum susţinerea militanţilor palestinieni.

"Acesta este un incident serios, în care imunitatea şi privilegiile acordate misiunilor diplomatice în Israel au fost exploatate în scopul transportării ilegale a zeci de arme care ar putea fi folosite în atacuri teroriste împotriva civililor israelieni şi a forţelor de securitate", s-a mai arătat în comunicat.

Citit 1766 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2018 17:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.