Sute de persoane, expuse la ATACUL CHIMIC din Douma

Sute de persoane, expuse la ATACUL CHIMIC din Douma
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 500 de pacienţi care au fost trataţi în centre medicale au prezentat simptome relevând o expunere la substanţe chimice toxice în Douma, oraş sirian aflat la circa 17 kilometri de Damasc, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a condamnat presupusul atac chimic de sâmbătă, atribuit de Occident regimului preşedintelui Bashar al-Assad, informează Reuters.

În acelaşi timp, OMS a cerut "acces imediat" la victimele presupusului atac chimic, exprimându-şi indignarea faţă de bombardamentele care au provocat simptome similare celor cauzate de substanţe chimice. "OMS cere acces imediat şi fără restricţii în zonă, pentru a îngriji persoanele afectate, pentru a evalua impactul asupra sănătăţii şi pentru a furniza un răspuns cuprinzător despre sănătatea publică", a declarat Peter Salama, responsabil de răspunsurile de urgenţă în cadrul acestei agenţii ONU.

Citând informaţii publicate de organizaţii medicale locale din Douma, OMS a indicat că "în jur de 500 de pacienţi au prezentat semne şi simptome asemănătoare cu expunerea la substanţe chimice toxice". "Au existat semne de iritaţie severă a mucoasei, probleme respiratorii şi tulburări ale sistemului nervos la persoanele expuse", potrivit organizaţiei.

OMS a livrat clinicilor medicamente care pot trata anumite tipuri de agenţi chimici, prin intermediul convoaielor umanitare în Siria, în decursul ultimilor ani.

Citit 1581 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2018 16:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.