Rachete în Marea Chinei de Sud

Rachete în Marea Chinei de Sud
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

China a instalat rachete de croazieră anti-navale şi sisteme de rachete sol-aer la trei avanposturi din Marea Chinei de Sud, potrivit CNBC.

Surse cu acces direct la rapoarte ale serviciilor de informaţii ale SUA citate de CNBC indică prima desfăşurare de rachete chineze în insulele Spratly, care sunt revendicate şi de Taiwan şi Vietnam. Rachetele au fost instalate în ultimele 30 zile pe trei recife unde China a construit adăposturi anul trecut. Potrivit CNBC, este vorba de rachete antinavale YJ-12B, care pot lovi nave la distanţa de 295 de mile marine, şi de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune HQ-9B eficiente împotriva aeronavelor, dronelor şi rachetelor de croazieră pe o rază de 160 de mile marine.

Beijingul nu a menţionat nicio astfel de operaţiune şi susţine că echipamentele militare din insulele Spratly sunt exclusiv defensive. China îşi afirmă dreptul de a dispune cum doreşte de ceea ce consideră teritoriul său.

Departamentul american al apărării, care se opune instalaţiilor militare chineze în avanposturile maritime artificiale, a refuzat să comenteze "în probleme de informaţii".

Citit 1667 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2018 19:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.