Submarin japonez, în Marea Chinei de Sud

Submarin japonez, în Marea Chinei de Sud
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un submarin japonez s-a alăturat pentru prima dată unor exerciţii navale în Marea Chinei de Sud, a anunţat luni, 17 septembrie 2018, Ministerul nipon al Apărării, marcând o creştere a activităţii Japoniei în apele maritime revendicate de China şi alte state, relatează Reuters.

Submarinul Kuroshio, aparţinând Forţei japoneze Maritime de Autoapărare, a participat la un exerciţiu naval împreună cu alte nave militare japoneze în Marea Chinei de Sud, inclusiv cu portelicopterul Kaga, care se află într-o misiune de două luni în Asia de Sud-Est şi în Oceanul Indian, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării.

Exerciţiul naval a avut loc departe de insulele revendicate de Beijing în Marea Chinei de Sud. Cu toate acestea, el ar putea provoca nemulţumirea Beijingului, deoarece submarinele reprezintă o ameninţare mai mare pentru navigaţie decât navele de suprafaţă.

Exerciţiul a avut loc după ce o navă amfibie de asalt a Forţelor navale britanice, HMS Albion, a navigat aproape de insulele revendicate de Beijing în Marea Chinei de Sud, la sfârşitul lunii trecute pentru a exercita drepturile "libertăţii de navigare".

Citit 1480 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 17:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.