Trump, admiratorul lui Juncker

Trump, admiratorul lui Juncker
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este un negociator dur, a admis marţi preşedintele american Donald Trump, evocând o întâlnire avută în iulie cu şeful executivului european, înainte de lansarea de negocieri între Uniunea Europeană şi SUA, privind reducerea barierelor comerciale, relatează miercuri politico.eu.

"Serios, a ajuns atât de repede din Europa la mine în birou că nu ştiam că au avioane care zboară aşa de repede. I-am zis: "De unde aţi luat avionul ăsta?", a spus Trump, la conferinţa de presă comună cu preşedintele polonez Andrzej Duda. "Iar acum ne apropiem de un acord, pentru că economic e vorba în mare măsură de maşini", a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a făcut referire la o întâlnire din iulie cu Juncker, în urma căreia SUA şi UE au lansat discuţii vizând scăderea tarifelor comerciale peste Atlantic. Acordul a survenit după ce SUA au impus taxe pentru importuri în valoare de circa 7,5 miliarde de dolari de oţel şi aluminiu din Europa, iar UE a contraatacat cu măsuri similare vizând exporturi americane în valoare de circa 3,3 miliarde de dolari.

Citit 1707 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2018 16:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.