România, cea mai mare inflaţie din UE

România, cea mai mare inflaţie din UE
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

România a avut, în noiembrie, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), cu un avans al preţurilor de consum de 3,2 la sută, la egalitate cu Estonia şi Ungaria, potrivit Eurostat. Cu toate acestea, în România rata anuală a inflaţiei a scăzut semnificativ, de la 4,2 la sută în luna octombrie la 3,2 la sută în luna noiembrie.

Rata anuală a inflaţiei în UE a scăzut în luna noiembrie 2018 până la 2 la sută, de la 2,2 la sută în luna octombrie, în timp ce în zona euro inflaţia a scăzut până la 1,9 la sută, de la un nivel de 2,2 la sută înregistrat în luna octombrie.

În ceea ce priveşte România, datele publicate anterior de INS arată că rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie a scăzut la 3,4 la sută, de la 4,3 la sută în octombrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24 la sută, cele alimentare cu 2,86 la sută, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5 la sută.

BNR a păstrat la 3,5 la sută prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a majorat la 2,9 la sută, de la 2,7 la sută, prognoza pentru anul viitor.

Citit 1184 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2018 21:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.