Huawei neagă implicarea în acţiuni de spionaj

Huawei neagă implicarea în acţiuni de spionaj
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele gigantului chinez Huawei a respins marţi orice legătură cu serviciile de informaţii ale Beijingului, într-un moment în care furnizorul de echipamente telecom se confruntă cu un val de respingeri ale echipamentelor sale 5G în Occident, informează AFP. "Nu există nicio dovadă că Huawei ameninţă securitatea naţională a vreunei ţări", a declarat Ken Hu.

Compania traversează un an 2018 dificil. SUA, îngrijorate de avansul chinez în sectorul tehnologic, încearcă să-i facă pe aliaţii lor să se răzgândească să mai folosească echipamentele grupului chinez şi au obţinut din partea Canadei arestarea directoarei financiare a companiei. Huawei s-a confruntat în ultimele luni cu respingeri ale echipamentelor sale în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Franţa şi Germania. La această listă s-a adăugat luni Republica Cehă, a cărei agenţie pentru securitatea informaţiei şi securitate cibernetică a apreciat că programele software şi materialul grupului chinez constituie o ameninţare la securitatea naţională.

Viitoarele reţele 5G sunt menite să devină motoare pentru tranziţia la digital a economiilor, vehicule autonome cu inteligenţă artificială, domenii în care Beijingul are ambiţia să devină numărul unu mondial.

Huawei încearcă de peste un an să convingă că nu are legături cu Beijingul şi aminteşte că întreprinderea aparţine în proporţie de 100 la sută salariaţilor săi, nu statului sau armatei chineze.

Citit 1882 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2018 21:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.