Inundaţii în capitala Indoneziei

Inundaţii în capitala Indoneziei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 60.000 de oameni au fost evacuați în zona capitalei Indoneziei, Jakarta, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, care s-au soldat până în acest moment cu 21 de morți, potrivit agenției Reuters. Unele dintre victime au murit înecate sau din cauza alunecărilor de teren.

Patru persoane au murit electrocutate, iar trei din cauza hipotermiei.

Mai multe zone ale orașului și din împrejurimi au fost inundate în urma precipitațiilor abundente căzute începând de pe 31 decembrie, iar autoritățile au avertizat că ploile torențiale ar putea continua și în zilele următoare. Circulația feroviară în Jakarta a fost parțial blocată și în unele zone s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Agenția de Geofizică din Indonezia prognozează că fenomenele meteorologice extreme ar putea afecta țara până pe 7 ianuarie.

În Jakarta și zona din jur locuiesc peste 30 de milioane de oameni, însă orașul se confruntă cu o serie de probleme grave, de la risc crescut de inundaţii la supraaglomerare şi poluare. O altă situaţie periculoasă este cea a scufundării unor părţi din oraş, din cauza extracţiei necontrolate de apă din subteran. Un studiu realizat de Institutul de Tehnologie Bandung a concluzionat că până la 36 la sută din oraşul Jakarta s-ar putea afla sub ape până în 2050. În aceste condiții, guvernul indonezian a anunțat anul trecut că va muta capitala în provincia Kalimantanul de Est, pe insula Borneo.

Citit 876 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 14:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.