Discuţie telefonică între Trump şi Xi Jinping

Discuţie telefonică între Trump şi Xi Jinping
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, în urma unei discuţii telefonice purtate vineri cu omologul său chinez Xi Jinping, că Statele Unite şi China “lucrează strâns împreună” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, transmit dpa şi Reuters.

Într-o postare pe Twitter, Trump a transmis că a avut o “conversaţie foarte bună” cu Xi, cu care a discutat “în mare detaliu despre coronavirusul care devastează mari părţi ale planetei noastre”.

“China a trecut prin multe şi a dezvoltat o puternică înţelegere a virusului”, a scris Trump. “Lucrăm strâns împreună. Mult respect!”, a adăugat preşedintele american.

Donald Trump, care a insistat până recent să numească coronavirusul “virus chinezesc”, a declarat joi că “nu ştim care sunt cifrele în China”.

Televiziunea publică chineză CCTV a relatat la rândul său despre discuţia avută de cei doi preşedinţi. Preşedintele Xi Jinping a declarat că, în pofida rivalităţii celor două state, acestea “trebuie să se unească împotriva epidemiei“ de COVID-19, a transmis televiziunea publică a Chinei, preluată de AFP.

Citit 999 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 23:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.