Ungaria, ameninţată cu procedura de infringement

Ungaria, ameninţată cu procedura de infringement
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat duminică, 12 aprilie 2020, Ungaria cu procedura de infringement, în cazul în care restricţiile adoptate de guvernul de la Budapesta pentru combaterea coronavirusului sunt excesive şi a amintit că orice măsură trebuie să fie temporară, relatează EFE.

Măsurile care se adoptă trebuie să fie "proporţionale, limitate în timp şi controlate democratic", a insistat Von der Leyen. "Sunt dispusă să acţionez, în cazul în care aceste restricţii depăşesc limitele permise", a spus preşedinta Comisiei Europene, care s-a referit la măsurile impuse la finalul lui martie de premierul ungar Viktor Orban, care îi oferă atribuţii extraordinare pentru o perioadă nelimitată, cu scopul de a combate pandemia. Practic, puterile extraordinare aprobate de Parlamentul ungar, controlat de partidul lui Orban, îi permit acestuia să guverneze prin decrete pe termen nelimitat.

Comisia Europeană observă modul de aplicare a măsurilor "în toate statele" membre, însă urmăreşte cu deosebită atenţie cazul Ungariei, "din cauza experienţelor critice" avute deja în trecut.

Citit 813 ori Ultima modificare Duminică, 12 Aprilie 2020 23:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.