Uniunea Europeană, acord pentru 200 milioane de doze de vaccin

Uniunea Europeană, acord pentru 200 milioane de doze de vaccin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a ajuns la un acord preliminar pentru a obţine 200 milioane de doze dintr-un viitor vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de alianţa germano-americană BioNTech-Pfizer, cu opţiunea de a achiziţiona încă 100 milioane de doze, dacă vaccinul se va dovedi sigur şi eficient contra COVID-19; este a şasea înţelegere de acest fel încheiată de Uniunea Europeană, relatează AFP.

Potenţialul contract ar oferi posibilitatea ca toate statele membre să cumpere vaccinul.

"Discuţiile finalizate cu BioNTech-Pfizer marchează un nou pas important în eforturile noastre de a construi un portofoliu solid şi diversificat de potenţiale vaccinuri", a precizat comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides, conform unui comunicat al CE.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat la rândul său satisfacţia pentru acest acord preliminar. "Şansele noastre de a dezvolta şi distribui un vaccin sigur şi eficient sunt mai mari ca niciodată, atât pentru europeni, cât şi pentru restul lumii", a spus ea, citată în acelaşi comunicat.

BioNTech este o companie germană care colaborează cu grupul Pfizer din SUA pentru a dezvolta un nou vaccin pe baza ARN mesager, care joacă un rol fundamental în biologia umană, transferând instrucţiunile care conduc celulele în corp pentru a produce proteine care să prevină sau să combată boala.

UE a încheiat deja acorduri pentru a-şi asigura acces la eventuale vaccinuri cu Sanofi-GSK, Johnson&Johnson, CureVac, Moderna şi AstraZeneca.

Citit 570 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2020 20:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.