Conspiraţie împotriva guvernatoarei de Michigan

Conspiraţie împotriva guvernatoarei de Michigan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Treisprezece bărbaţi, şapte dintre ei având legături cu o grupare de extremă dreapta intitulată Wolverine Watchmen, au fost arestaţi în Statele Unite, sub acuzaţia că au conspirat pentru răpirea guvernatoarei din Michigan, atacarea legislativului acestui stat şi ameninţarea forţelor de ordine, au anunţat procurorii, transmit Reuters şi AFP.

Suspecţii au complotat să o răpească pe guvernatoarea Gretchen Whitmer, o democrată care a intrat în conflict public cu preşedintele republican Donald Trump în ceea ce priveşte restricţiile în criza epidemiei. Potrivit procurorilor, complotiştii au discutat să recruteze o forţă de 200 de adepţi care să ia cu asalt clădirea legislativului din Lansing, Michigan, şi să ia ostatici, dar ulterior şi-au schimbat planul, intenţionând să o răpească pe Whitmer, din casa sa de vacanţă.

Într-o conferinţă de presă, guvernatoarea Whitmer l-a acuzat pe Trump că alimentează extremismul politic, menţionând comentariile preşedintelui din cursul dezbaterii cu contracandidatul Joe Biden, în care miliardarul a refuzat să-i condamne pe adepţii supremaţiei albilor, chemându-i în schimb “să stea aproape”.

Citit 730 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2020 17:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.