Israelul iese din izolarea geografică

Israelul iese din izolarea geografică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că normalizarea relaţiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Sudan va scoate Israelul din izolarea sa geografică şi va face posibile zboruri mai scurte şi mai ieftine, transmite AFP.

"Suntem pe cale să schimbăm harta Orientului Mijlociu", a declarat Benjamin Netanyahu, într-o conferinţă de presă, în care a prezentat reporterilor un tabel cu diagrame de zbor.

Israelienii care intenţionează să călătorească în ţările din Asia vor putea de-acum înainte să economisească "ore (de călătorie) şi mulţi bani" datorită avioanelor care vor putea survola spaţiul aerian al ţărilor arabe din Golf, a adăugat şeful executivului. După semnarea acordurilor de normalizare a relaţiilor, în septembrie, cu două ţările din Golf, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, Israelul urmează să facă acelaşi lucru şi cu Sudan, conform unui anunţ făcut vineri.

Arabia Saudită, care încă nu are relaţii oficiale cu statul evreu, a acceptat în august ca teritoriul său să fie survolat de aeronave comerciale israeliene, după anunţare acordului dintre Emirate Arabe Unite şi Israel.

Citit 634 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2020 22:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.