Lupte grele între azeri şi armeni, în Nagorno-Karabah

Lupte grele între azeri şi armeni, în Nagorno-Karabah
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trei civili au fost ucişi, în noaptea de joi spre vineri, în bombardamente asupra regiunii Nagorno-Karabah, a anunţat Armenia, luptele cu armata azeră continuând în apropierea unui oraş strategic din enclava azeră cu populaţie majoritar armeană, relatează AFP.

O purtătoare de cuvânt a armatei armene, Şuşan Stepanian, a indicat pe Twitter că Stepanakert, capitala regiunii Nagorno-Karabah, a fost din nou vizată de bombardamente. "O rachetă a lovit o zonă rezidenţială, ucigând trei civili", a afirmat ea, menţionând de asemenea bombardamente împotriva oraşului Şuşa.

La rândul său, Ministerul azer al Apărării a informat despre tiruri inamice în cursul dimineţii asupra oraşului Terter şi a două sate, semnalând de asemenea bombardamente în cursul nopţii asupra unei localităţi din regiunea Goranboi.

Pe Twitter, armata din Nagorno-Karabah a declarat că luptele continuă "în principalele zone ale frontului". "Numeroase atacuri ale unităţilor azere asupra Şuşa au fost de asemenea respinse", se menţionează în comunicat, forţele etnicilor armeni din enclavă asigurând că deţin "controlul complet al situaţiei".

Şuşa, supranumită Ierusalimul regiunii Nagorno-Karabah, este o localitate strategică situată pe înălţimile de la sud de Stepanakert.

De la reluarea luptelor din 27 septembrie, forţele azere au preluat controlul asupra unor zone importante din sudul regiunii şi se apropie de Şuşa şi de un drum vital care leagă capitala separatistă de Armenia.

Citit 925 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.