Aviaţia israeliană, ripostă în Gaza, după un atac cu rachetă

Aviaţia israeliană, ripostă în Gaza, după un atac cu rachetă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aviaţia militară israeliană a atacat duminică dimineaţa, 22 noiembrie 2020, ţinte din Gaza ale mişcării islamiste Hamas, după ce militanţii palestinieni au lansat sâmbătă seara o rachetă către Israel, transmite dpa.

Înainte de zori, avioane şi elicoptere de atac israeliene au lovit, printre altele, două ateliere de producţie de muniţie reactivă, infrastructuri subterane şi un complex de instruire a forţelor navale ale Hamas, a comunicat armata.

Sâmbătă, târziu, sirenele de alarmă au răsunat în oraşul Aşkelon din Israel, la nord de Fâşia Gaza. Un purtător de cuvânt al poliţiei din localitatea de pe litoralul Mării Mediterane a declarat că o rachetă trasă din teritoriul palestinian a produs daune unei clădiri a unei fabrici dintr-o zonă industrială. A fost solicitată intervenţia unui genist specializat în eliminarea bombelor.

Nu s-au raportat răniţi nici după atacul palestinian, nici după riposta israeliană.

Armata Israelului şi-a ridicat gradul de alertă în eventualitatea unor noi tiruri de rachete care ar putea marca un an de la uciderea unui comandant al Jihadului Islamic, în Gaza, în 12 noiembrie 2019.

Deşi în ultima vreme în spatele atacurilor sporadice din Gaza s-au aflat şi alte facţiuni palestiniene mai mici, Israelul consideră că răspunderea este a Hamas. În ciuda unui armistiţiu mediat de Qatar între organizaţia islamistă şi israelieni, în ultimele luni s-au produs mai multe incidente violente. Israelul, Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Hamas organizaţie teroristă.

Citit 835 ori Ultima modificare Duminică, 22 Noiembrie 2020 12:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.