Anchetă după vaccinarea ”peste rând” a unor celebrităţi

Anchetă după vaccinarea ”peste rând” a unor celebrităţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autorităţile poloneze au lansat o anchetă, după ce, la Varşovia, mai multe celebrităţi au fost vaccinate anti-COVID-19, chiar dacă în prima etapă a campaniei de vaccinare din Polonia dozele sunt destinate exclusiv membrilor personalului medical şi familiilor lor, informează luni agenţia de presă PAP. ''Pe 4 ianuarie va începe o inspecţie detaliată în unităţile legate de Universitatea de Medicină din Varşovia (WUM)'', a anunţat ministrul sănătăţii polonez, Adam Niedzielski. Acesta a adăugat că vor exista consecinţe, dacă se va ajunge la concluzia că în procesul de calificare pentru vaccinare a fost folosit ''criteriul privilegiului''.

Potrivit WUM, care a administrat dozele de vaccin în cauză, 18 ''personalităţi binecunoscute în domeniul artei şi culturii'' au fost vaccinate joi contra COVID-19. Pe această listă, care ar fi fost convenită pentru ca personalităţile respective să devină ambasadori ai vaccinării, se află fostul prim-ministru Leszek Miller, moderatorul TV Krzysztof Materna, cântăreaţa Magda Umer şi actorii Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn şi Wiktor Zborowski.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat sâmbătă că ''respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectării normelor de solidaritate socială''. ''Nu există nicio justificare pentru încălcarea regulilor. Fiecare doză de vaccin administrată prin încălcarea programului este o doză care ar fi putut merge către cei care au cel mai mult nevoie de ea'', a subliniat Morawiecki.

Citit 843 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2021 17:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.