Scandalul datelor personale furate, în Olanda

Scandalul datelor personale furate, în Olanda
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Informații personale ale unui număr mare de persoane care au participat la programul de urmărire a contactelor din Olanda au fost furate de către angajați ai serviciului de sănătate, a dezvăluit vineri, 29 ianuarie 2021, serviciul de sănătate (GGD) din această țară. GGD a confirmat o știre apărută în presă potrivit căreia datele au fost furate și a prezentat scuze într-un comunicat pentru ceea ce a afirmat că au fost două scurgeri separate. Serviciul de sănătate olandez a declarat de asemenea că nu știe câte persoane au fost afectate, dar că ar putea fi vorba de mii de indivizi.

Confirmarea scurgerilor de date vine la câteva zile după protestele violente declanșate de decizia guvernului de a impune carantina pe timp de noapte și prelungirea lockdown-ului general pentru mai multe luni, pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului. Premierul demisionar Mark Rutte a fost de asemenea ținta unor critici fiindcă Olanda a fost una din ultimele țări ale Uniunii Europene în ceea ce privește demararea campaniei de vaccinare anti-COVID.

GGD a anunțat că scurgerile au fost din nucleul sistemului de urmărire a contactelor și nu au legătură cu aplicația telefonică atent examinată pentru potențiale lacune privind securitatea. În una din scurgeri, angajați ai GGD au vizat informațiile personale ale unui număr restrâns de indivizi proeminenți. În celălalt caz, un set întreg de date a fost scurs și oferit spre vânzare în mediul online, nefiind însă clar dacă au fost cumpărate de cineva. „Dacă persoane rău intenționate scot date din sistem, este aproape imposibil de oprit”, a declarat GGD.

GGD a confirmat că datele furate au inclus numele, adresele, CNP-urile, numerele de telefon și rezultatele testelor anti-Covid ale persoanelor afectate.

Citit 657 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2021 20:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.