Medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi a murit ”subit”

Medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi a murit ”subit”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Medicul-şef adjunct al spitalului din Rusia unde a fost tratat disidentul Aleksei Navalnîi după otrăvire a decedat "subit", la vârsta de 55 de ani, transmit CNN şi dpa. Decesul doctorului Serghei Maksimişin a fost anunţat joi printr-un comunicat de spitalul de urgenţă din Omsk, unde Navalnîi a primit îngrijiri în august anul trecut. Unitatea medicală nu precizează cauza morţii. Potrivit dpa, medicul lucra la spitalul de urgenţă din Omsk de 28 de ani.

Navalnîi a fost internat în spitalul unde Maksimişin răspundea de anestezie şi reanimare în 20 august 2020, după ce i s-a făcut rău într-un avion cu care se întorcea din Siberia la Moscova. Aeronava a aterizat de urgenţă la Omsk, iar cel mai cunoscut opozant al Kremlinului a fost primit în secţia de intoxicaţii acute. Medicii ruşi i-au indus coma şi ulterior l-au transferat la Berlin, unde analizele au arătat că fusese otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok, un produs dezvoltat în perioada sovietică.

Maksimişin nu a fost printre cei care au dat declaraţii presei despre caz, dar a fost răspunzător de tratamentul în cadrul căruia lui Navalnîi i-a fost indusă deliberat coma, a precizat Leonid Volkov, şeful organizaţiei opozantului. Medicul "ştia mai multe ca oricine despre starea lui Aleksei, aşa că nu pot exclude o acţiune ilegală", a adăugat el, recunoscând însă că "sistemul sanitar din Rusia este foarte prost şi nu e neobişnuit ca doctori de vârsta lui să moară subit".

Citit 640 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2021 18:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.