Erdogan doreşte un summit Turcia - Uniunea Europeană

Erdogan doreşte un summit Turcia - Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat dorinţa organizării unui summit Turcia - Uniunea Europeană în prima jumătate a anului, în cadrul unei conferinţe video cu cancelarul german Angela Merkel, desfăşurată luni, transmite AFP.

Preşedinţia Consiliului UE deţinută în prezent de Portugalia, ţară pe care Ankara o consideră "prietenă", se încheie la sfârşitul lunii iunie.

În ultimul an, relaţiile dintre UE şi Turcia au fost tensionate. În luna decembrie, liderii UE, reuniţi în cadrul unui summit la Bruxelles, au decis să sancţioneze acţiunile "ilegale şi agresive" ale Turciei în Marea Mediterană împotriva Greciei şi Ciprului.

La mijlocul lunii ianuarie, preşedintele turc a comunicat dorinţa unei normalizări a relaţiilor, dar liderii europeni au cerut regimului de la Ankara "gesturi credibile" şi "eforturi durabile" pentru a se putea pronunţa pe acest subiect în cadrul unui summit programat pentru 25-26 martie.

În dialogul virtual de luni, 8 februarie 2021, şeful statului turc i-a comunicat cancelarului german "determinarea" de a menţine un spirit "pozitiv" în relaţiile cu UE.

Citit 528 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 16:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.