UE grăbește autorizarea vaccinurilor îmbunătățite

UE grăbește autorizarea vaccinurilor îmbunătățite
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce a fost acuzată de lentoare în gestionarea pandemiei de coronavirus, Uniunea Europeană va grăbi procedura de autorizare a variantelor îmbunătăţite ale vaccinurilor împotriva noilor tulpini ale virusului, a anunţat comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

"Am analizat procedura cu Agenţia Europeană a Medicamentelor şi am decis ca de acum încolo un vaccin îmbunătăţit de către un fabricant pentru a lupta împotriva noilor tulpini pe baza unui vaccin deja existent" şi certificat "nu va mai trebui să treacă prin toate etapele de autorizare", a declarat comisarul european. Astfel, Kyriakides a anunțat că UE va avea mai repede la dispoziţie vaccinuri adaptate, "fără a reduce criteriile de securitate".

Chiar dacă a admis că nu este satisfăcută cu situaţia actuală, comisarul pentru sănătate a respins criticile împotriva UE. "Este fals să susţii că nu am făcut decât greşeli", a spus ea, evidenţiind faptul că UE a reuşit să obţină aprovizionarea cu 700 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul trimestrului III al anului în curs.

Citit 697 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2021 22:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.