Erupţie a vulcanului Etna

Erupţie a vulcanului Etna
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vulcanul Etna, situat pe insula Sicilia din sudul Italiei, a erupt spectaculos marţi seară, 16 februarie 2021, expulzând în atmosferă lavă şi cenuşă, în urma unei explozii produse în partea de sud-est a craterului, informează DPA.

Presa locală şi utilizatorii reţelelor de socializare au publicat imagini şi înregistrări de la faţa locului, în care se pot vedea un nor gigantic de fum ridicându-se din crater şi un râu de lavă care se scurge pe versant. Nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale. Potrivit agenţiei de ştiri Adnkronos, fluxul de lavă a ajuns la o altitudine de 2.000 de metri. Aeroportul din Catania şi-a sistat temporar activitatea, din cauza cenuşii răspândite în atmosferă.

Potrivit agenţiei de presă ANSA, coloana de fum şi cenuşă s-a ridicat la mai bine de un kilometru în aer, existând riscul perturbării curselor aeriene. Cenuşa s-a depus pe locuinţe, străzi şi terasele din oraş.

Erupţiile vulcanului Etna, cu o înălţime de 3.300 de metri, sunt un fenomen frecvent. Vulcanul din estul Siciliei este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

Citit 467 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 00:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.