David Frost, numit ministru al Brexitului

David Frost, numit ministru al Brexitului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul britanic Boris Johnson l-a desemnat miercuri, 17 februarie 2021, pe David Frost, fost negociator-şef al Regatului Unit pentru retragerea din UE, în funcţia de ministru în cabinetul său având drept sarcină punerea în practică a Brexitului, informează euractiv.com.

Frost va conduce relaţiile strategice şi instituţionale ale Regatului Unit cu Uniunea Europeană şi va superviza gestionarea acordului comercial pe care l-a convenit anul trecut cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier.

Abordarea beligerantă a lui David Frost în negocierile cu UE a dus deseori la iritarea omologului său european, în special atunci când demnitarul britanic s-a referit în mod repetat la Uniunea Europeană folosind sintagma "organizaţia dumneavoastră".

Decizia de miercuri a premierului britanic înseamnă că Frost va prelua controlul asupra politicilor legate de relaţiile Londra - UE de la Michael Gove şi îi consolidează poziţia ca unul dintre actorii esenţiali din guvernul Johnson. Atribuţiile lui Gove se vor concentra aproape exclusiv pe politica internă a Regatului Unit.

Citit 612 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 20:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.