Guvernul Mario Draghi, vot de încredere în Parlament

Guvernul Mario Draghi, vot de încredere în Parlament
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noul premier italian Mario Draghi a depăşit ultimul obstacol în calea formării oficiale a unui guvern, câştigând cu un scor convingător votul de încredere în Camera Deputaţilor, informează dpa. Guvernul Draghi a fost susţinut de 535 de deputaţi, datorită sprijinului celor două cele mai mari partide din legislatură. Doar 56 de deputaţi au votat împotrivă, iar 5 s-au abţinut.

Guvernul precedent al Italiei, condus de Giuseppe Conte, s-a destrămat în urma unor neînţelegeri cu un aliat din cadrul coaliţiei asupra utilizării fondurilor din partea UE pentru depăşirea crizei pandemice.

Chiar dacă mulţi speră că Draghi - care şi-a asigurat o bună reputaţie după ce a reuşit să menţină moneda euro pe linia de plutire în timp ce era şeful BCE - va putea să amelioreze situaţia în Italia, rămâne o certitudine faptul că acesta este al treilea guvern după alegerile din 2018 şi că Draghi se bazează pe o coaliţie greu de gestionat, formată din partide din întreg spectrul politic.

Draghi a ales 23 de miniştri din întreg spectrul politic, precum şi un număr de tehnocraţi în poziţii-cheie, în scopul de a uni Italia în faţa crizelor sanitară şi economică.

Citit 553 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Februarie 2021 01:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.