Consultări privind România cu preşedintele David Sassoli

Consultări privind România cu preşedintele David Sassoli
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Europarlamentarul gălăţean Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, şi preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu au avut miercuri, 24 februarie 2021, o întrevedere în sistem de videocoferinţă cu David Sassoli, președintele Parlamentului European (PE).

Sassoli a ținut să sublinieze faptul că solicitarea social-democraților români de a implica pe deplin autoritățile locale, precum și principalii actori sociali în elaborarea Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) este esențială. Parlamentul European în procesul de evaluare viitoare a planurilor naționale va trebui să țină cont de asemenea criterii relevante. Cu această ocazie, președintele PE a dat asigurări că va apăra aceste solicitări în cadrul familiei social-democrate europene, cu ocazia reuniunii liderilor PES, care va preceda reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Totodată, președintele PE a susținut demersul social-democraților români de a pune în centrul atenției, în ceea ce privește PNRR, dimensiunea socială, astfel încât transformările și provocările ulterioare în plan ecologic și digital să nu afecteze categoriile sociale vulnerabile sau să lase pe cineva în urmă.

Social-democrații europeni şi-au declarat sprijinul pentru iniţiativa de a accelera campania de vaccinare din UE și combaterea sustenabilă a actualei crize sanitare prin facilitarea producției vaccinurilor la nivelul fiecarui stat membru, astfel încât gradul de ocupare a forței de muncă, precum și producția totală de vaccinuri să cunoască o sporire semnificativă.

Citit 679 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2021 16:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.