SUA îşi reafirmă angajamentul faţă de aliaţii din NATO

SUA îşi reafirmă angajamentul faţă de aliaţii din NATO
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a promis marţi "să reconstruiască şi să revitalizeze" NATO, să se consulte cu aliaţii în privinţa oricărui plan american privind o posibilă retragere din Afganistan şi a avertizat totodată Germania cu privire la gazoductul Nord Stream 2, informează Reuters şi EFE.

Luând cuvântul cu prilejul primei sale vizite la cartierul general al NATO, la Bruxelles, Blinken şi-a exprimat "angajamentul ferm" faţă de NATO şi a spus că Alianţa Nord-Atlantică se află "într-un moment crucial" în faţa ameninţărilor din întreaga lume, precum şi în privinţa schimbărilor climatice. "Am venit aici pentru a exprima angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de Alianţă, care a fost piatra de temelie a păcii, prosperităţii şi stabilităţii pentru comunitatea transatlantică timp de mai bine de 70 de ani", a declarat Blinken.

La rândul său, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a constatat că există în prezent "ocazia unică de a începe un nou capitol în relaţia transatlantică" şi a salutat mesajul transmis de preşedintele american Joe Biden "de a reconstrui alianţe şi de a întări NATO". Stoltenberg a atras atenţia că în prezent aliaţii au de înfruntat provocări globale, cum ar fi acţiunile "destabilizatoare" ale Rusiei, terorismul, atacurile cibernetice, proliferarea nucleară, tehnologiile perturbatoare, ascensiunea Chinei şi impactul schimbărilor climatice asupra securităţii.

Citit 509 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 23:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.