Aleksei Navalnîi, în greva foamei

Aleksei Navalnîi, în greva foamei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autorităţile penitenciare ruse au apărat joi modul în care este tratat Aleksei Navalnîi, respingând criticile formulate de opozantul rus, aflat în greva foamei, potrivit căruia el nu primeşte în închisoare îngrijirea medicală de care are nevoie şi este privat de somn, transmite Reuters.

Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi critici ai preşedintelui Vladimir Putin, a început miercuri o grevă a foamei pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie IK-2, unde este închis, să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare.

Săptămâna trecută, politicianul de opoziţie a afirmat că gardienii îl trezesc din oră în oră în cursul nopţii, iar apelurile sale de a primi îngrijiri medicale sunt ignorate. Occidentul a cerut în mod repetat eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

''Ofiţerii din centrul de corecţie respectă cu stricteţe dreptul tuturor deţinuţilor la somn neîntrerupt timp de opt ore'', a declarat miercuri conducerea penitenciarelor din regiunea Vladimir, unde este localizat centrul IK-2, adăugând că gardienilor li se cere să patruleze şi să controleze vizual toţi deţinuţii în timpul nopţii.

Citit 414 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 19:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.