Premierul Boiko Borisov câștigă alegerile legislative

Premierul Boiko Borisov câștigă alegerile legislative
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Partidul de centru-dreapta GERB, condus de premierul Boiko Borisov, a câştigat alegerile legislative de duminică din Bulgaria, dar nu a obţinut o majoritate absolută, relevă rezultatele parţiale publicate luni, potrivit DPA. După numărarea a 42 la sută dintre buletinele de vot, Comisia Electorală Centrală a informat că GERB a obţinut 24 la sută din sufragii.

Partidul antisistem ITN ("Există un astfel de popor"), condus de prezentatorul TV şi cântăreţul Slavi Trifonov, se plasează, în mod surprinzător, pe poziția a doua cu 19 la sută din voturi.

Socialiştii din opoziţie se află pe locul al treilea, cu aproape 15 la sută, urmaţi de partidul minorităţii turce (DPS), cu 8,8 la sută.

Alte două forţe politice antisistem ar urma cel mai probabil să intre de asemenea în parlament: coaliţia Bulgaria Democrată (de orientare conservatoare, liberală şi ecologică) şi alianţa anticorupţie "Ridicaţi-vă! Fără mafie!".

Date fiind distribuirea mandatelor şi neînţelegerile dintre unele dintre aceste partide, formarea unui nou guvern s-ar putea să fie extrem de dificilă.

Citit 347 ori Ultima modificare Luni, 05 Aprilie 2021 20:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.