Retrageri de trupe din Afganistan

Retrageri de trupe din Afganistan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Germania îşi va sincroniza cu SUA retragerea trupelor sale din Afganistan, a anunţat miercuri ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer, care a adăugat că aşteaptă o decizie a NATO în această privinţă, după o sesiune specială a Alianţei, în cursul zilei de miercuri, transmite Reuters.

Preşedintele Joe Biden urma să anunţe o retragere completă a trupelor americane din Afganistan până la 11 septembrie, potrivit unor surse oficiale de la Washington.

Annegret Kramp-Karrenbauer a indicat că militarii NATO prezenţi în Afganistan vor fi retraşi probabil în septembrie. ''Am afirmat întotdeauna: intrăm împreună (cu americanii), ieşim împreună'', a declarat ea, pentru postul public german de televiziune ARD.

Germania are 1.000 de militari desfăşuraţi pe teritoriul afgan, al doilea contingent străin, după cel american, ca mărime.

În același timp, cotidianul The Times a relatat miercuri că Regatul Unit îşi va retrage la rândul său trupele din Afganistan, unde sunt prezenţi 750 de militari britanici.

Citit 508 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 17:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.