Acordul comercial Marea Britanie-Uniunea Europeană, la vot în Parlamentul European

Acordul comercial Marea Britanie-Uniunea Europeană, la vot în Parlamentul European
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi, 27 aprilie 2021, eurodeputaţilor să susţină acordul comercial post-Brexit încheiat anul trecut cu Regatul Unit, în contextul în care Parlamentul European urma să supună la vot acest document, informează dpa.

Acest pact protejează drepturile cetăţenilor europeni şi piaţa unică a Uniunii Europene şi asigură o protecţie ridicată a standardelor de mediu, sociale şi de transparenţă fiscală.

Aprobarea acordului de PE este ultima etapă în procesul de adoptare a documentului la nivel european. Acordul a fost aplicat în mod provizoriu de la începutul acestui an, pentru a da timp pentru ratificarea acordului. Această perioadă de graţie expiră la 30 aprilie.

Eurodeputaţii ameninţaseră că vor amâna ratificarea acordului comercial din cauza unei dispute în desfăşurare cu Londra, cu privire la regulile comerciale speciale pentru Irlanda de Nord din cadrul Acordului de retragere a Regatului Unit din UE.

Rezultatele votului din PE asupra acordului comercial post-Brexit vor fi anunţate miercuri, 28 aprilie 2021.

În luna martie, Uniunea Europeană a lansat o acţiune în justiţie contra Londrei, după ce aceasta a extins unilateral perioada de graţie pentru controalele asupra importurilor de produse alimentare din Marea Britanie în provincia Irlanda de Nord, hotărâre care încalcă termenii Acordului de retragere a Regatului Unit din UE, document în care este inclus Protocolul privind Irlanda de Nord.

Citit 480 ori Ultima modificare Marți, 27 Aprilie 2021 16:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.