Pregătiri pentru relaxarea restricțiilor în Marea Britanie

Pregătiri pentru relaxarea restricțiilor în Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul britanic, Boris Johnson, urma să confirme luni relaxarea restricţiilor legate de pandemia cauzată de coronavirus, pe baza îmbunătăţirii situaţiei sanitare, au anunţat serviciile sale, notează AFP.

Liderul conservator urma să facă publică a treia etapă a foii sale de parcurs pentru ieşirea din lockdown luni după-amiază, după un bilanţ cu miniştrii cabinetului său. Noua etapă va intra în vigoare la 17 mai, dată la care vor fi, de asemenea, relaxate unele restricţii privind călătoriile în străinătate.

Cu începere de la acea dată, britanicii ar urma să aibă voie să se întâlnească în locuri închise: şase persoane cel mult sau două familii. Ministrul de stat Michael Gove a explicat duminică la BBC că guvernul doreşte să permită din nou "contactul între prieteni şi între membri ai familiei", care ar putea avea dreptul să se îmbrăţişeze.

Barurile şi restaurantele ar urma să-şi poată servi din nou clienţii în interior, iar nunţile să aibă până la 30 de participanţi. În exterior, adunările cu mai mult de 30 de persoane ar urma să rămână interzise.

Citit 494 ori Ultima modificare Luni, 10 Mai 2021 21:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.