Industria alimentară din Marea Britanie, fără mână de lucru

Industria alimentară din Marea Britanie, fără mână de lucru
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din abatoare şi până la restaurante, sectorul alimentar din Marea Britanie se confruntă în prezent cu o provocare semnificativă: lipsa mâinii de lucru, transmite Bloomberg. Industria alimentară britanică, deja afectată de un deficit de personal din cauza Brexitului şi pandemiei, este acum forţată să lucreze la capacitate maximă, pe măsură ce sunt eliminate restricţiile.

Procesatorii de carne sunt însă forţaţi să reducă producţia din cauza unui deficit de şoferi care perturbă livrarea de alimente către supermarketuri. Depozitele şi fermele au şi ele probleme cu mâna de lucru, ceea ce riscă să perturbe livrările de alimente, în timp ce puburile şi restaurantele sunt forţate să îşi restricţioneze serviciile şi să majoreze salariile pentru angajaţii lor.

"În fiecare zi trebuie să luptăm pentru a încerca să rezolvăm problemele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare. Vedem deja rafturi goale în unele părţi ale lanţului de aprovizionare cu alimente, în supermarketuri şi în sectorul ospitalităţii. Situaţia va continua. Vom vedea probleme intermitente pe întreg parcursul verii", spune Shane Brennan, preşedintele Cold Chain Federation.

Aceste probleme au apărut odată cu Brexitul, care a limitat intrările de muncitori ieftini din Uniunea Europeană. Problema s-a agravat în perioada pandemiei, când mii de oameni din blocul comunitar au plecat din Marea Britanie. Acum, că economia se redeschide, mulţi din aceşti muncitori nu se grăbesc să se întoarcă.

Citit 642 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.