Fonduri UE pentru protejarea economiilor statelor membre

Fonduri UE pentru protejarea economiilor statelor membre
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisia Europeană a publicat joi cel de-al doilea raport al său privind impactul SURE, instrumentul de 100 miliarde de euro conceput pentru a proteja locurile de muncă şi veniturile afectate de pandemia de COVID-19, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Conform constatărilor raportului, SURE a atenuat cu succes efectele socio-economice grave ale pandemiei de COVID-19. Se estimează că măsurile naţionale privind piaţa muncii, sprijinite de SURE, au redus numărul şomerilor cu aproape 1,5 milioane în 2020. SURE a contribuit la limitarea efectivă a creşterii ratei şomajului în statele membre beneficiare, pe parcursul crizei. Datorită SURE şi a altor măsuri de sprijin, această creştere a şomajului s-a dovedit a fi semnificativ mai redusă decât în timpul crizei financiare mondiale, în ciuda scăderii mult mai abrupte a PIB-ului.

SURE este un element esenţial al strategiei cuprinzătoare elaborate de UE pentru protejarea cetăţenilor şi atenuarea consecinţelor negative ale pandemiei de COVID-19.

Citit 410 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 16:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.