Fumio Kishida, noul premier al Japoniei

Fumio Kishida, noul premier al Japoniei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fumio Kishida, liderul Partidului Liberal Democrat (PLD), a obţinut majoritatea voturilor deputaţilor în Camera Reprezentanţilor, camera inferioară a parlamentului japonez, în cadrul unei sesiuni speciale a Dietei (parlamentul), convocată luni pentru alegerea noului prim-ministru al ţării, informează Kyodo, Xinhua, France Presse şi DPA.

În contextul în care coaliţia la guvernare condusă de PLD controlează ambele camere, se aşteaptă ca Kishida, în vârstă de 64 de ani, să obţină o majoritate de voturi şi în Camera Consilierilor (camera superioară a legislativului).

"Acesta este adevăratul punct de plecare. Voi merge mai departe cu un puternic sentiment de hotărâre, cu o determinare puternică", a declarat el, la sediul PLD din Tokyo, în timpul dimineţii.

Odată instalat oficial ca nou prim-ministru al Japoniei, Kishida urmează să numească noul cabinet şi apoi va fi inaugurat oficial în cadrul unei ceremonii la Palatul Imperial şi va ţine o conferinţă de presă luni seară. Primul test major al lui Kishida ca prim-ministru vor fi alegerile generale. El intenţionează să organizeze alegerile pe 31 octombrie.

Ascensiunea la putere a lui Kishida urmează după victoria sa clară obţinută săptămâna trecută la alegerile interne pentru preşedinţia formaţiunii sale, Partidul Liberal Democrat (PLD, dreapta conservatoare), care domină viaţa politică japoneză. Fumio Kishida preia funcţia de nou prim-ministru al Japoniei formând un cabinet ce va încerca să ţină sub control COVID-19, în timp ce trebuie să relanseze o economie afectată.

Citit 346 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 17:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.