Celulă ISIS din Afganistan, lichidată de talibani

Celulă ISIS din Afganistan, lichidată de talibani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Forţele guvernamentale talibane au eliminat duminică seară o celulă a grupării jihadiste Statul Islamic, într-o zonă din nordul capitalei Kabul, a declarat un purtător de cuvânt al regimului taliban, după o explozie produsă în faţa unei moschei din capitala afgană, în care şi-au pierdut viaţa şi au fost rănite mai multe persoane, relatează Reuters.

Nu există nicio confirmare că operaţiunea ar avea vreo conexiune directă cu deflagraţia de duminică, aparent cel mai grav atac comis în capitala afgană de la retragerea forţelor SUA, la sfârşitul lunii august. Filiala locală a Statului Islamic, cunoscută sub numele ISIS-Khorasan, anunţase deja că a comis atacuri împotriva unor ţinte talibane şi nu se împacă cu mişcarea care a înlăturat în august guvernul de la Kabul, susţinut de Occident.

O unitate specială a talibanilor a efectuat o operaţiune împotriva elementelor Statului Islamic în districtul 17 al capitalei Kabul, în nordul oraşului, duminică seară. Anterior, media locale au semnalat confruntări violente în zona respectivă, iar unii rezidenţi contactaţi au confirmat că au auzit explozii şi împuşcături în cursul nopţii.

Citit 530 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 16:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.