Nepoata lui Mussolini, victorie în alegeri

Nepoata lui Mussolini, victorie în alegeri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rachele Mussolini, nepoată a dictatorului fascist Benito Mussolini, a obţinut cel mai mare număr de voturi la scrutinul pentru alegerile locale de la Roma, care au avut loc duminică şi luni, conform unei numărători aproape definitive de miercuri, relatează AFP.

În vârstă de 47 de ani, Rachele Mussolini, candidată a partidului de extremă-dreapta Fratelli d'Italia (FDI), a obţinut peste 8.200 de voturi, după numărarea buletinelor în peste 97 la sută din secţiile de votare, ceea ce reprezintă cel mai ridicat scor individual dintre toţi candidaţii în cursă.

Rachele Mussolini, aflată la al doilea mandat în calitate de consilier local, a insistat totuşi asupra faptului că numele său de familie nu are nicio legătură cu popularitatea sa.

Romano Mussolini, tatăl decedat al lui Rachele Mussolini, a fost pianist de jazz şi cumnatul actriţei Sophia Loren. El a fost al patrulea copil al lui Benito Mussolini. Şi alţi urmaşi ai dictatorului italian s-au lansat în politică, cu toţii de partea dreaptă a spectrului politic, în special sora vitregă a lui Rachele, Alessandra, fostă membră a Parlamentului European.

Citit 705 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.