Candidat la președinția Parlamentului European

Candidat la președinția Parlamentului European
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cursa pentru înlocuirea italianului David Sassoli din funcţia de preşedinte al Parlamentului European (PE) a început oficial, odată cu candidatura eurodeputatului conservator austriac Othmar Karas, primul care îşi anunţă intenţia de a ocupa acest post, a transmis miercuri EFE.

"În ianuarie va fi aleasă o nouă preşedinţie a PE. Din nefericire, dezbaterea actuală este mai degrabă tactică, în ciuda faptului că întărirea parlamentarismului este mai importantă ca oricând. Vreau să dau startul unei dezbateri pe bază de programe", a anunţat Karas, care ocupă în prezent o funcţie de vicepreşedinte în legislativul european.

Omul politic austriac este unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai politicii premierului ungar Viktor Orban în interiorul grupului Partidului Popular European (PPE). El a susţinut ferm măsura privind excluderea din acest grup a partidului Fidesz al şefului executivului ungar.

Rămâne însă de văzut dacă Othmar Karas, sprijinit de formaţiunea sa naţională (OVP), va reuşi să convingă şi grupul PPE să-l susţină.

Citit 391 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Noiembrie 2021 17:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.