Miniștrii UE vor aproba sancțiunile împotriva Belarus

Miniștrii UE vor aproba sancțiunile împotriva Belarus
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene vor extinde luni sancţiunile împotriva Republicii Belarus pentru a include companiile aeriene şi agenţiile de voiaj bănuite a fi implicate în aducerea migranţilor la frontiera cu blocul comunitar, a declarat duminică şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, transmite Reuters.

UE a acuzat Belarusul că încurajează migranţii să vină pe teritoriul său şi împinge apoi mii dintre ei să treacă în Polonia şi alte state vecine din UE ca răzbunare pentru sancţiunile impuse deja Minskului.

Doi diplomaţi au declarat joi că UE ia în considerare să impună sancţiuni asupra principalului aeroport din Belarus, în încercarea de a îngreuna posibilitatea companiilor aeriene de a transporta migranţi.

Borrell a declarat că directorii companiilor aeriene şi ai agenţiilor de turism ar putea fi vizaţi de interdicţii de călătorie şi de îngheţarea activelor în Uniunea Europeană. Totodată, aproximativ 30 de oficialităţi guvernamentale din Belarus bănuite de implicare în această criză a migranţilor ar putea fi, la rândul lor, vizate de sancţiuni.

Citit 299 ori Ultima modificare Duminică, 14 Noiembrie 2021 22:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.