Exerciții militare rusești în Marea Neagră

Exerciții militare rusești în Marea Neagră
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rusia a întreprins exerciţii militare în Marea Neagră, cu implicarea a circa zece avioane şi câtorva nave maritime, a anunţat Flota Rusă din Marea Neagră, informează miercuri Interfax şi Reuters. Exerciţiile survin într-o perioadă de puternice tensiuni cu Ucraina, în timp ce SUA au exprimat îngrijorări cu privire la un posibil atac din partea Rusiei asupra vecinului său sudic, supoziţie pe care Kremlinul a dezminţit-o ca fiind falsă.

Kievul şi-a pierdut cea mai mare parte a capacităţilor sale navale în Marea Neagră după anexarea Crimeii de către Rusia, care a rechiziţionat multe dintre navele sale. De atunci, Ucraina a încercat să-şi reconstruiască forţa navală, cu ajutorul ţărilor NATO.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că în Ucraina vin "consilieri militari şi armamente", "nu doar din SUA, ci şi din alte ţări membre ale NATO". "Acest lucru duce la o agravare a tensiunilor", a adăugat el. Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat de asemenea Occidentul că agravează situaţia "livrând arme moderne Kievului şi desfăşurând exerciţii militare provocatoare în Marea Neagră şi în alte regiuni" apropiate de frontiera rusă.

Citit 316 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 18:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.