Pentagonul, dat în judecată de... secretarul Apărării

Pentagonul, dat în judecată de... secretarul Apărării
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul secretar american al Apărării, Mark Esper, a deschis un proces împotriva Pentagonului, pentru că nu permite publicarea unor părţi dintr-o carte de memorii despre perioada pe care el a petrecut-o în administraţia lui Donald Trump, relatează Reuters. Volumul, intitulat "A Sacred Oath" ("Un jurământ sacru"), aduce la lumină evenimente care s-au petrecut în a doua parte a preşedinţiei lui Trump, a spus Esper.

Fostul şef al Pentagonului susţine într-un comunicat că Departamentul Apărării a editat "în mod arbitrar" manuscrisul, după ce el l-a înaintat reprezentanţilor acestuia pentru analiză.

Mark Esper a fost secretar al Apărării în timpul lui Trump, din iunie 2019 până în noiembrie 2020, când a fost demis din cauza mai multor divergenţe privind politicile. Printre acestea s-a numărat şi opoziţia publică a lui Esper faţă de ameninţările lui Trump de a folosi forţele armate active pentru a suprima protestele de stradă împotriva injustiţiei rasiale, după uciderea afro-americanului George Floyd de către poliţiştii din Minneapolis.

Citit 388 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 16:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.