Violențe în Franța, la un miting de extremă dreapta

Violențe în Franța, la un miting de extremă dreapta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Justiţia franceză a anunţat luni deschiderea unei anchete asupra violenţelor care au izbucnit, duminică, la primul miting al campaniei pentru alegerile prezidenţiale a candidatului de extremă dreapta Eric Zemmour, relatează AFP. Fostul polemist şi editorialist de televiziune de 63 de ani a organizat duminică primul său miting de campanie, în Parcul expoziţiilor din Villepinte, la circa 20 km nord-est de Paris.

Violenţe au avut loc şi la începutul discursului lui Eric Zemmour, condamnat în două rânduri pentru provocare la ură rasială, atunci când în jur de zece militanţi ai "SOS Racisme" prezenţi în public au ridicat tricouri care formau mesajul "Nu rasismului". Aceşti oameni au primit lovituri şi au fost vizaţi de scaune aruncate de alţi participanţi la miting. Cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind preluate de pompieri.

Eric Zemmour, care a susţinut în discursul său că nu este "un fascist, un rasist, un misogin", afirmă că vrea "să salveze Franţa" şi valorile sale ameninţate, potrivit lui, de imigraţie şi de islam.

Stânga a denunţat responsabilitatea sa în aceste incidente violente, dar dreapta şi extrema dreaptă au calificat drept "provocare" acţiunea "SOS Racisme".

Citit 356 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 19:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.