Front unit în faţa „agresorilor lumii”

Front unit în faţa „agresorilor lumii”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miniştrii Afacerilor Externe din grupul ţărilor celor mai industrializate ale lumii, G7, s-au reunit sâmbătă la Liverpool, în nordul Angliei, pentru a-şi demonstra unitatea faţă de "agresorii lumii" şi a denunţa totodată manevrele Rusiei la frontiera ucraineană, transmite AFP, potrivit Agerpres. „Trebuie să ne strângem cu fermitate pentru a face faţă agresorilor care încearcă să limiteze terenul libertăţii şi al democraţiei”, a declarat şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss (foto), a cărei ţară deţine preşedinţia G7, la deschiderea acestei reuniuni de două zile. „Pentru aceasta, trebuie să vorbim neapărat pe o singură voce”, a adăugat ea, făcând apel la reflecţie pentru „a reduce dependenţa strategică„ şi a consolida „arhitectura de securitate” a marilor puteri, care îşi revendică apartenenţa la tabăra democratică, faţă de „regimuri autoritare”.

Cu toate că Truss nu a numit adversarii, declaraţiile ei se înscriu în voinţa, îndeosebi a SUA, de a face ca G7 să participe la strategia occidentală menită să contracareze ambiţiile Chinei pe scena mondială.

Însă momentan, un alt rival este cu siguranţă în vizor, potrivit AFP: Moscova, pe care Washingtonul, europenii şi Kievul o acuză de mai multe săptămâni că se pregăteşte de o posibilă invazie a Ucrainei, lucru dezminţit de Kremlin.

Citit 468 ori Ultima modificare Duminică, 12 Decembrie 2021 20:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.