Atrocități comise de armata din Myanmar

Atrocități comise de armata din Myanmar
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Armata din Myanmar a comis asasinate în masă și torturi care au dus la moartea a cel puțin 40 de bărbați, potrivit unei investigații BBC. Martorii oculari și supraviețuitorii au spus că soldații, unii chiar de 17 ani, au adunat toți sătenii, apoi i-au separat pe bărbați și i-au ucis. Imaginile filmate în timpul acestor atrocități par să arate că majoritatea celor uciși au fost mai întâi torturați. Crimele au avut loc în iulie, în patru incidente separate în zona Kani - un bastion al opoziției din districtul Sagaing, din centrul țării.

Cele mai mari atrocități au avut loc în satul Yin, unde cel puțin 14 bărbați au fost torturați sau bătuți până la moarte, iar cadavrele lor au fost aruncate într-o rigolă împădurită. Martorii din Yin - ale căror nume nu au fost făcute publice pentru a le proteja identitatea - au declarat pentru BBC că bărbații au fost legați cu funii și bătuți cu pietre și cu paturile puștilor, înainte de a fi uciși.

În satul Zee Bin Dwin, la sfârșitul lunii iulie, 12 cadavre mutilate au fost găsite în gropi comune săpate la mică adâncime, inclusiv un cadavru care ar putea fi al unui copil.

BBC a cerut o reacție de la ministrul adjunct al informației și purtătorul de cuvânt al armatei din Myanmar, generalul Zaw Min Tun. El nu a negat că soldații au comis crimele în masă. "Se poate întâmpla. Când ne tratează ca pe dușmani, avem dreptul să ne apărăm", a spus el.

Citit 387 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 17:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.