Foarte mulți britanici, dezamăgiți după Brexit

Foarte mulți britanici, dezamăgiți după Brexit
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste șase din 10 britanici cred că Brexitul a mers prost sau mai rău decât se așteptau, la un an după ce Marea Britanie a ieșit din UE, potrivit unui sondaj citat de The Guardian, citat de digi24.ro. Sondajul, publicat la o săptămână după ce ministrul responsabil de Brexit, Lord Frost, a demisionat din guvernul lui Boris Johnson, arată că 42% dintre cei care au votat pentru ieșirea din UE în 2016 au o opinie negativă despre rezultatele de până acum ale Brexitului.

26% dintre susținătorii „Leave” au spus că lucrurile au mers mai rău decât se așteptau, în timp ce 16% dintre cei care au votat pentru Brexit au spus că s-au așteptat ca lucrurile să meargă prost și s-a dovedit că au avut dreptate.

Dintre cei care au votat ca Regatul Unit să rămână în blocul comunitar, 86% au spus că lucrurile au mers prost sau mai rău decât se așteptau. În general, doar 14% dintre toți respondenții au declarat că Brexitul a mers mai bine decât se așteptau.

Adam Drummond, de la Institutul Opinium care a realizat sondajul, a spus că cea mai izbitoare constatare a fost că cei care au votat pentru ieșirea din UE sunt acum mult mai ezitanți cu privire la virtuțile Brexit-ului decât înainte.

Sondajul vine înainte de introducerea, de la 1 ianuarie, a controalelor vamale complete asupra mărfurilor exportate din UE în Regatul Unit, despre care oamenii de afaceri cred că i-ar putea descuraja pe unii operatori mai mici – cum ar fi exportatorii de alimente – să-i aprovizioneze pe comercianții din Marea Britanie, deoarece costurile lor vor crește.

Citit 411 ori Ultima modificare Duminică, 26 Decembrie 2021 20:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.