Întâlnire germano-rusă pentru situaţia din Ucraina

Întâlnire germano-rusă pentru situaţia din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficialii germani şi ruşi au convenit asupra unei întâlniri, luna viitoare, în încercarea de a reduce tensiunile politice legate de Ucraina, a declarat pentru Reuters o sursă guvernamentală germană. Consilierul pentru politică externă al cancelarului german Olaf Scholz, Jens Ploetner, şi negociatorul rus pentru Ucraina, Dmitri Kozak, au convenit să se întâlnească, după o lungă conversaţie telefonică, a declarat sursa citată.

De la preluarea mandatului în această lună, Scholz a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia în legătură cu consolidarea militară a acesteia la graniţa cu Ucraina, alăturându-se în acelaşi timp aliaţilor occidentali în susţinerea sancţiunilor în cazul în care Moscova ar invada.

Criticii acuză Germania că este îndatorată lui Putin din cauza nevoii sale de gaz rusesc, atacând construcţia gazoductului Nord Stream 2 între cele două ţări. Berlinul spune că Nordstream 2 nu are caracter politic şi că ar fi doar una dintre mai multe conducte care transportă gaz rusesc către Europa.

„Obiectivul părţii germane rămâne acela de a obţine o reactivare rapidă a formatului Normandia”, a declarat sursa guvernamentală germană, referindu-se la discuţiile multilaterale dintre Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania.

Citit 342 ori Ultima modificare Duminică, 26 Decembrie 2021 20:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.