Presiuni ale Rusiei pentru aprobarea Nord Stream 2

Presiuni ale Rusiei pentru aprobarea Nord Stream 2
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Neceaev, îndeamnă la o decizie rapidă privind începerea livrărilor de gaze prin intermediul controversatei conducte Nord Stream 2, a relatat marţi DPA. "Nu cred că cineva are nevoie de o întârziere artificială a punerii în funcţiune a conductei", a declarat el, într-un interviu acordat agenţiei germane de presă.

Rusia este gata să livreze imediat gaz Germaniei prin cele două conducte pe sub Marea Baltică, a spus el. El a adăugat că se aşteaptă ca noul guvern federal să trateze proiectul "pragmatic şi în beneficiul consumatorilor".

Comentând opoziţia faţă de proiect a Verzilor - al doilea partid ca mărime în noul guvern de coaliţie al Germaniei - ambasadorul a spus: "Am auzit de la noul guvern federal că este un proiect din sectorul privat ce nu ar trebui să fie legat de politică".

Conductele dintre Rusia şi Germania sunt gata, dar încă au nevoie de permisiunea de funcţionare din partea Agenţiei Federale a Reţelelor. După decizia agenţiei, Comisia UE va efectua şi ea propria analiză a proiectului.

Citit 380 ori Ultima modificare Marți, 28 Decembrie 2021 18:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.